پذیرش تحصیلی فرآیندی است که به دنبال آن متقاضیان به دانشگاهها و کالجهای کشورهای دیگر وارد میشوند و افرادی که قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارند.در این مقاله قصد داریم مدارک لازم برای اخذ پذیرش تحصیلی که باید آماده کنید را به طور خلاصه و مختصر برای شما شرح دهیم.این مدارک بسته به مقطع تحصیلی افراد و دانشگاه مدنظر متفاوت می باشد.
انتخاب شهر و دانشگاه موردنظر خود
در این مرحله متقاضی باید ابتدا شهرموردنظر خود را انتخاب کند و سپس دانشگاهی که در این شهر قصد ادامه تحصیل در آن را دارد انتخاب کند.متقاضی باید دقت به هزینههای تحصیلی در شهر موردنظر داشته باشد زیرا هزینه تحصیل در بعضی از شهرها از شهرهای دیگر کمتر است و برای انتخاب کشورهای موردنظر خود بهتر است که شهر های محدودی را انتخاب کند که از نظر آموزش و شرایط پذیرش تحصیلی شبیه به هم هستند.
پس از انتخاب شهر و دانشگاه موردنظر خود باید برای ثبت نام اقدام کند و مراحل آن را انجام دهد, در بعضی از دانشگاهها ثبت نام به صورت آنلاین انجام میشود و متقاضی در ابتدا باید هزینهای را پرداخت کند تا مدارک آن توسط دانشگاه بررسی شود که در صورت تایید پذیرش باید سایر مراحل مربوط به پذیرش تحصیلی را انجام دهد.
توصیه نامه
متقاضی میتواند با اساتیدی از دانشگاه که زمینه کاری او با آنها تقریبا یکسان است تماس داشته باشد و در همین حین اقدامات لازم برای نوشتن توصیه نامه خود را شروع کند.از جمله مواردی که میتوان برای نوشتن توصیه نامه خود انجام داد نوشتن انگیزه نامهای خوب و مناسب در دو صفحه و حداکثر ۱۵۰۰ کلمه است که باید در آن علت انتخاب دانشگاه موردنظر برای تحصیل و علاقهمندی به رشته موردنظر خود را بیان کرد و پس از تکمیل انگیزهنامه خود باید آن را برای دانشگاه ارسال کرد.
نکته مهم و تاثیرگذاری که در این قسمت وجود دارد این است که در صورت داشتن ایدهای حتما باید آن را بیان کرد چرا که این کار نشاندهنده علاقه متقاضی نسبت به رشته موردنظر و همچنین پیداکردن چایگاهی ویژه نزد استادان برای پذیرش تحصیلی است.
تهیه رزومه
مهمترین مرحلهای که در فرآیند اخذ پذیرش تحصیلی کمک میکند داشتن رزومه تاثیرگذار است, در واقع رزومه بیانگر فعالیتها و شایستگیهای علمی متقاضی است.برای نوشتن رزومه متقاضی میتواند از نمونه های رزومه افرادی که در دانشگاههای معتبر پذیرش تحصیلی گرفتهاند استفاده کند و نحوه نوشتن رزومه آنها را بررسی کند.رزومه نباید طولانی باشد و باید از زبانی قدرتمند و توصیفی دقیق در آن برای مواردی از جمله سوابق تحصیلی, تحقیقات, پروژهها, نمره زبان از جمله آزمونهای آیلتس یا تافل و … استفاده شود.
همچنین شرکت در کنفرانسهای بینالمللی باعث تاثیرگذار بودن رزومه متقاضی میشود چرا که با شرکت در این کنفرانسها تجربیات متقاضی نسبت به موضوعهای مختلف بالا میرود.پس از نوشتن رزومه, متقاضی باید آن را ویرایش کند تا رزومهای دقیق را به اساتید دانشگاه ارائه کند.
تهیه sop(statement of purpose)
یکی از مدارکی که موقعیت بهتری را برای ورود به دانشگاه موردنظر و پذیرش تحصیلی برای متقاضی فراهم میکند sop است که در واقع نام آن نامه هدف است. در دانشگاهها تاکید بسیار زیادی بر sop دارند, در واقع به طور کلی sop مصاحبهای غیرحضوری با دانشگاه موردنظر است چرا که متقاضی به صورت حضوری با دانشگاه مصاحبهای ندارد و فقط از این طریق میتواند برتری خود نسبت به دیگران را به اساتید دانشگاه ثابت کند, بنابراین برای نوشتن آن باید مقدار علاقه خود به دانشگاه و تحصیل, هدف از وارد شدن به دانشگاه موردنظر, علت انتخاب دانشگاه موردنظر و دلایل خود برای ادامه تحصیل در رشته موردنظر و .. را به صورت کامل توضیح دهد.
همچنین متقاضی با تهیه sop ممکن است که علاوه بر پذیرش تحصیلی از کمک هزینه تحصیلی نیز برخوردار شود, به همین دلیل متقاضی باید با دقت sop خود را بنویسد.
دریافت ریزنمرات از دانشگاه و ترجمه آن
در فرآیند پذیرش تحصیلی ریزنمرات به دو صورت رسمی و غیر رسمی توسط دانشگاه درخواست میشود.اگر دانشگاهی ریزنمرات غیر رسمی را بخواهد متقاضی از دانشگاه خود ریزنمرات غیر رسمی را درخواست میکند و تحویل میگیرد, اما اگر دانشگاه موردنظر متقاضی ریزنمرات رسمی را درخواست کند متقاضی با واریز هزینه مدرک به دانشگاه خود مدرک خود را آزاد میکند و سپس ریزنمرات رسمی خود را از دانشگاه تحویل میگیرد که پس از تایید وزارت علوم میتواند آن را ترجمه کند و برای دانشگاه موردنظر خود ارسال کند.
علت این که برای دریافت ریزنمرات رسمی باید هزینه مدرک را واریز کرد تعهد شخص متقاضی برای تحصیل در کشور خود است.همچنین متقاضی میتواند از دانشگاه مبدا درخواست کند ریزنمرات را برای دانشگاه مقصد پست کند و متقاضی در مرحله پذیرش ریزنمرات غیر رسمی را آپلود کند.
کد سائورگ
مدرک زبان فارسی(سامفا)
آزمون سنجش استاندارد مهارتهای فارسی ،یا به اختصار سامفا، آزمونی برای سنجش مهارت های زبانی در زبان فارسی است. همتای سامفا در زبان انگلیسی و در سطح بین المللی، آزمونهای تافل و آیلتس و … است. این آزمون توسط سازمان ملّی سنجش و ارزشیابی آموزش کشور برگزار می شود تا روند پذیرش دانشجویان خارجی در دانشگاه ها صورت بپذیرد.
آزمون سامفا یکی از ملاکهای تحصیل در دانشگاههای ایران برای اتباع خارجی است. طبق آییننامههای مصوب، تمام دانشجویان غیرایرانی داوطلب تحصیل در دانشگاههای کشور باید در این آزمون شرکت کنند. این آزمون از دو بخش عمومی و آکادمیک (دانشگاهیک – فرهنگستانیک) تشکیل شده است و مقاصد تحصیل در مدارس آموزش و پرورش، اقامت، کار و فعالیت تجاری، تأسیس دفاتر بینالمللی و… در جمهوری اسلامی ایران را تأمین می کند. این آزمون حداقل ۳ بار در سال در ماههای دی، خرداد و شهریور برگزار میشود.
ویزای تحصیلی چیست؟
ویزای تحصیلی در واقع تنها مدرک لازم برای کسب اجازه اقامت از کشور مقصد برای دانشجویان پذیرفته شده در دانشگاه معتبر آن کشور است.متقاضی پس از اخذ پذیرش از دانشگاه موردنظر خود باید برای دریافت ویزا اقدام کند, که لازمه دریافت ویزا اثبات داشتن شرایط پرداخت هزینههای تحصیل در دانشگاه و کشور مقصد است.
سایر مدارک لازم برای اخذ پذیرش تحصیلی
عکس پرسنلی
این عکس باید بدون کروات و به صورت 400*600 باشد و از کیفیت مناسبی برخوردار باشد.
پاسپورت
متقاضی باید داری پاسپورت با حداقل یک سال اعتبار باشد.
سخن آخر
پذیرش تحصیلی مهمترین گام برای مهاجرت تحصیلی میباشد که مطابق با مطالب گفته شده دارای شرایط و مراحل گوناگونی است و برای اقدام به دریافت آن باید از اطلاعات کافی برخوردار باشید.اخذ پذیرش تحصیلی تخصص اصلی شرکت ماست و کارشناسان مجرب ما با دانش و اطلاعات کافی و جامع, آماده خدمت رسانی برای مشاوره و راهنمایی شما عزیزان هستند.